Egyensúly

Előfordult már Veled, hogy egy kötéltáncos bravúrjával tartottad fenn életedben a munka és a magánélet egyensúlyát? Igazi művészet megfelelni a munkahelyi kihívásoknak, üzleti utakon és vacsorákon részt venni, és elegendő időt fordítani a családra, a házastársra, a gyerekekre, a szórakozásra vagy a barátokra?

Bővebben: Egyensúly

Több időt, kérem!

Kevés időd jut a családra? Egyáltalán nincs időd magaddal foglalkozni? Egyébként is sokkal egyszerűbb lenne az életed, ha a nap 48 órából állna?

Az idővel jól gazdálkodni annyit tesz, hogy jól menedzseled önmagadat. Így elérheted, hogy többet hozol ki magadból, a lehetőségeidből, azaz egész életedet tudatosabban irányítod. 

Bővebben: Több időt, kérem!

Öt fontos pont a hatékony kommunikációhoz

Megesik néha, hogy egy-egy gondolatot túl gyorsan fogalmazunk meg és azonnal közléssé változtatjuk, máskor pedig épp azzal rontunk el egy helyzetet, hogy halogatjuk a közlendőnk szavakba öntését.

Ha Veled is előfordult már, hogy valamit nem annak, nem akkor, nem úgy, vagy nem ott mondtál, ahogy az megfelelő lett volna, olvass tovább!

Bővebben: Öt fontos pont a hatékony...

Kitartás!

Ha valaki igazán mélyponton van, abból általában nagyon nehéz kikecmeregnie. A legtöbb ember ilyenkor elkezdi sajnálni magát, és szépen belenyugszik, hogy neki most rossz, de majdcsak lesz valahogy. És vár… De nem ez a jó hozzáállás. Ezt egy olyan pár példáján keresztül szeretném megmutatni, akiket nemrégiben ismertem meg. Ők igazán mélyponton voltak, de volt valami, ami mégis kisegítette őket ebben a nehéz helyzetben. Nem, nem a szerencse. A kitartás.

Bővebben: Kitartás!

Türelem - hol a határ?

"A türelem nem azt jelenti, hogy "a békesség kedvéért" úgy teszünk, mintha egyetértenénk. A türelem párbeszédre ösztönöz, hogy jobban megértsük a másik fél gondolatait, érzéseket és magatartását."

(Gary Chapman)  

Mennyire kell türelmesnek lennem? Meddig kell várnom egy üzleti döntés eredményére? Mikor kell beavatkoznom? Meddig legyek türelmes a munkatársakkal, a tárgyalópartnerrel, a beszállítókkal vagy a vevőkkel? Hol a határ? Ki húzza meg a határvonalat? Ki mondja meg a határidőt?

Bővebben: Türelem - hol a határ?

 
 

Login Form