Elveszett ikrek


Sokan egész életükben megmagyarázhatatlan hiányérzetektől szenvednek. Állandó készenlét, nyugtalanság jellemzi őket, miközben kétségbeesetten igyekeznek betölteni a hiányállapotot. Ez a véget nem érő elégedetlenség korai veszteségekkel is magyarázható, melyek lenyomata örökre ott marad a lélekben.

Bővebben: Elveszett ikrek

Melyik kavics vagy Te?

Apró, vagy nagyobbacska? Színes, vagy szürke? Egyedi? Esetleg megbújik a hasonló kövek  közt a folyóparton, vagy egy erdei úton? Árnyékban van? Vagy engedi, hogy a Nap fénye rásüssön? Gömbölyű, a víz által csiszolt, vagy éles, sarkos kő-e? Sima vagy érdes a felülete?

Bővebben: Melyik kavics vagy Te?

Én és én - Találkozz önmagaddal!

„Folyton azt érzem, mintha más szeretnék lenni. Mintha új helyeket keresnék, új élettel és új személyiséggel. Ez együtt jár a felnőtté válással, meg azzal a törekvéssel is, hogy újra megtaláljam magam. Azzal, hogy mássá válok, felmentem magam minden alól. Komolyan azt hittem, hogy ahányszor próbálkozom, felszabadulhatok. De mindig zsákutcába kerültem. Mindegy, hova megyek, eltévedek. Ami nincs, az nem változik. A forgatókönyv módosulhat, de én mindig ugyanaz a tökéletlen ember maradok. Mindig ugyanazok a hiányérzetek kínoznak, amelyeket sosem tudok kielégíteni. Azt hiszem, meg kell ismernem magam.”

(Haruki Murakami: A határtól délre, a naptól nyugatra)

Bővebben: Én és én - Találkozz...

Az önismereti kerék, más néven életkerék

Az életkerék olyan önismereti eszköz, mely segít megtalálni az élet azon szegmensét, amelyben változtatásokra, fejlődésre van szükség. A kerék az élet körforgását szimbolizálja.

Az érzéseket, az érzetet, az értelmezést, majd az ezekből adódó szándékolt célt és az oda vezető cselekvést a kerék szimbolikus küllői jelképezik. Az életünk is, mint a kerék, akkor halad jól, ha mindig forog, ha kerek.

Bővebben: Az önismereti kerék, más...

 
 

Login Form