A gondolat mindenhatósága

“Csak kétféleképpen élheted az életed. Vagy abban hiszel, a világon semmi sem varázslat. Vagy pedig abban, hogy a világon minden varázslat.” (Albert Einstein)

Mindannyiunk életében vannak különböző kapaszkodók: babonás vélekedések, szerencsetárgyak, rituálék, vigasztaló fantáziák. Néha jó hinni abban, hogy léteznek rajtunk kívülálló, felsőbb hatalmak, melyek átsegítnek minket a nehézségeken.

A babona olyan vélekedés és cselekedet, ami tévesen feltételez logikai kapcsolatot ott, ahol valójában nincs ok-okozati összefüggés. Vannak általánosan elterjedt, mindenki által ismert babonák, melyeket passzívan kapunk és adunk tovább a következő generációnak. 

Bővebben: A gondolat mindenhatósága

Elég a feszkóból!

Változtass szemléletetÚgy érzed, hogy most már elég… Kiakadtál, szétrobbansz, felrobbansz! Elég a feszkóból?

Igen, ezt mindannyian átéljük, de az a rossz hírem van számodra, hogy ez a Te hozzáállásodon is múlik. Azaz: az a jó hírem van, hogy ezen Te is tudsz változtatni!

Bővebben: Elég a feszkóból!

Kimondott és kimondatlan érzelmek

Változtass szemléletetAz érzelmeink általában észrevétlenül születnek. Amint kiejtjük a szavakat, leírjuk a mondatokat, testet is öltenek. Kinek-kinek a pillanatnyi hangulatától, az eddigi tapasztalatoktól, a külső tényezőktől függően érkezik meg az érzelem és a hozzá kötődő gondolat. Az érzelem a másodperc töredéke alatt hullámként fut végig rajtunk, tükröződik szemünkben, arcunkon, mozgásunkban, megnyilvánul a kiejtett szavakban vagy leírt mondatokban: hangulatváltozást okoz. A hangulatváltás sebessége elképzelhetetlenül gyors is lehet.

Bővebben: Kimondott és kimondatlan...

A négy fő terület

Az önismereti munka során fontos, hogy őszinte válaszokat adjunk magunknak. Néha azonban nehezünkre esik a rendszerezés és áttekintés. Gyakran előfordul ez a gond, ha épp az egyensúlyt nem találjuk az életben. Pontosan megfogalmazni sem tudjuk, mi hiányzik, mi nem jó. Csak a "valami nem jó" érzése vagy némi elégedetlenség motoszkál bennünk. Ilyen helyzetekben segít egy nagyon egyszerű modell, az élet 4 fő területét befoglaló ablak. A titok épp az egyszerűségében rejlik.

Bővebben: A négy fő terület

Megtaláltad a célodat – és most?

Végre! Tudod, mire vágysz, mit szeretnél elérni, mi a célod az elkövetkezendő hónapokban? A megkönnyebbülés okozta öröm elhalványulásával azonban rádöbbensz, hogy nem is tudod, hogyan tovább…

Bővebben: Megtaláltad a célodat – és...

 
 

Login Form